uryad-khoche-zaluchiti-kredit-u-rozmiri-ponad-30-mln-yevro-dlya-remontu-mostiv-na-kiyivschini

Уряд хоче залучити кредит у розмірі понад 30 млн євро для ремонту мостів на Київщині

 • 394747 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. На сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів ухвалив рішення про залучення зовнішнього запозичення на суму понад 30 млн євро для ремонту мостів у Київській області, повідомляє УНН.

Цитата

«Прийнято рішення здійснити державні зовнішні запозичення у 2022 році шляхом залучення кредиту від Citibank N.A. (лондонська філія). Затверджено Основні умови здійснення відповідних запозичень шляхом залучення кредиту від Citibank N.A. в особі Міністра фінансів. Зовнішні державні запозичення будуть здійснені на загальну суму, що не перевищує 30 795 000 млн євро. Сума кредиту буде використана для оплати ціни договорів на виконання робіт з капітального ремонту пріоритетних інфраструктурних обʼєктів (мостів) у Київській області», - повідомив представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Додамо

На Київщині в наслідок військових дій було зруйновано 20 мостів. Щоб сполучення між містами не було перервано, з початку квітня шляховики розпочали зведення поблизу зруйнованих мостів, тимчасових переправ. Це дозволило оперативно відновити сполучення Києва та найбільш постраждалих міст Київщини: Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки та Макарова, відновити сполучення «варшавською» трасою та за маршрутом Київ – Харків.

Українські Національні Новини

Економіка