uryad-maduro-ogolosiv-pro-vikhid-venesueli-z-oad-cherez-viznannya-guaydo

Уряд Мадуро оголосив про вихід Венесуели з ОАД через визнання Гуайдо

 • 11376 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Уряд Венесуели, контрольований президентом Ніколасом Мадуро, оголосив про рішення вийти зі складу Організації американських держав (ОАД) після того, як ця установа визнала тимчасово в.о. президента Хуана Гуайдо. Про це повідомляє УНН з посиланням на МЗС Венесуели.

Таку заяву зробило у вівторок міністерство закордонних справ Венесуели.

У повідомленні наголошується, що це станеться 27 квітня. У МЗС підкреслили, що Венесуела не може залишатися в організації, яка "стоїть на колінах перед імперськими і пануючими інтересами адміністрації США".

Раніше 9 квітня Рада Організації американських держав (ОАД) під час позачергового засідання проголосувала за визнання представника лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо.

Представником Гуайдо в ОАД став Густаво Тарра Брисеньо. За це проголосували 18 держав, проти - дев'ять, утрималися шестеро, був відсутній один учасник ради.

Також таке рішення вже привітав державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео.

Нагадаємо, бразильський президент Жаір Болсонару заявив, що зараз працює спільно з урядом США для того, щоб "посіяти розбрат" в армії Венесуели, а можливо і провести військове вторгнення в цю країну.

Українські Національні Новини

Новини Світу