uryad-niderlandiv-ukrayina-ne-nese-vidpovidalnosti-za-tragediyu-mh17

Уряд Нідерландів: Україна не несе відповідальності за трагедію MH17

 • 10503 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Уряд Нідерландів відхилив у вівторок пропозицію, спрямовану на залучення до відповідальності України за причетність до катастрофи з малайзійським Boeing у 2014 році над Донбасом. Про це заявив глава МЗС Нідерландів Стеф Блок, передає УНН з посиланням на сайт нідерландського уряду.

"На підставі звіту голландського комітету з питань безпеки, результатів розслідування кримінальної справи JIT (спільної слідчої групи – ред.), інформації із загальнодоступних джерел і власних, поточних досліджень, в тому числі юридичних досліджень, в даний час на думку уряду, немає ніякого переконливого доказу відповідальності України. Уряд не вважає, що на даний момент потрібні додаткові розслідування", - йдеться в повідомленні Блока на сайті уряду.

За словами Блока, на думку уряду, не існує юридично переконливих доказів того, що Україна діяла злочинно, коли не закрила свій повітряний простір.

Зазначимо, раніше декілька опозиційних партій, серед яких "Форум за демократію", PVV, CDA та SP виступили за те, щоб відповідальність за катастрофу поклали частково і на Україну, яка не закрила свій повітряний простір.

Як повідомляв УНН, представники об'єднаної слідчої групи (JIT) з розслідування катастрофи рейса MH17 визначили походження "Бука", яким був збитий літак Малазійських авіаліній в 2014 році. JIT змогла зробити висновок, що "Бук", яким був збитий MH17, - з 53-ої бригади з Курська в Російській Федерації.

Українські Національні Новини

Політика