uryad-ogolosiv-konkurs-kulturnikh-proektiv-u-malikh-mistakh-iz-byudzhetom-v-50-mln-grn

Уряд оголосив конкурс культурних проектів у малих містах із бюджетом в 50 млн грн

 • 10146 переглядiв

КИЇВ. 10 квітня. УНН. Уряд оголосив конкурс культурних проектів у населених пунктах до 50 тис. жителів із загальним бюджетом в 50 млн грн. Про це заявив міністр культури України Євген Ніщук під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Ми сьогодні презентуємо запуск конкурсу проектів для стимулювання регіонального розвитку промоції культурної спадщини "Малі міста – великі враження", - зазначив міністр.

За його словами, громади вже подали до участі в конкурсі 153 заявки. Уряд виділив на конкурс цього року 50 млн грн, які будуть спрямовані на реалізацію проектів у населених пунктах із населенням до 50 тисяч жителів.

Конкурс розпочнеться 15 квітня прийомом заявок, який триватиме 30 днів, 16 травня комісія почне оцінювати заявки, а 5 липня оголосить переможців. Із 15 липня по 20 листопада буде тривати реалізація проектів, а 1 грудня завершиться прийом звітів з реалізації проектів.

При цьому він додав, що участь у проекті може взяти як громада населеного пункту, так і приватні підприємці тощо.

Незабаром Мінкульт почне формування експертної ради, до якої увійдуть експерти з культурної спадщини, музейної справи, діячі культури та мистецтв, фахівці з проектного менеджменту тощо.

Нагадаємо, міністерство культури України розпочало процедуру надання статусу національного значення знайденим пам'яткам архітектури та історії на Поштовій площі в Києві.

Українські Національні Новини

Політика