uryad-ogolosiv-konkurs-na-kerivnika-dp-ukrspirt

Уряд оголосив конкурс на керівника ДП "Укрспирт"

 • 14685 переглядiв

КИЇВ. 1 листопад. УНН. Уряд оголосив конкурсний відбір керівника державним підприємством “Укрспирт”. Про це повідомив міністр розвитку економіки Тимофій Милованов у себе в Facebook, опублікувавши відповідний наказ.

Звертаємо увагу, що вказаний наказ не містить ані дати, ані підпису уповноважених осіб.

Разом з тим указ повідомляє, що заявки від охочих взяти участь у конкурсному відборі приймаються впродовж 30 календарних днів після оприлюднення оголошення про проведення конкурсу.

Крім того, міністр повідомив, що нині виконує обов’язки керівника ДП “Уксрспирт” Сергій Блескун, проти якого виступив трудовий колектив ДП “Укрспирт”.

Вони пояснюють, що Блескун має конфлікт інтересів, пов’язаний з російськими компаніями та вітчизняними виробниками горілки. Також нагадують, що він вже очолював ДП у 2015-2016 роках і до тодішньої його діяльності у трудового колективу та українських правоохоронців залишилася низка запитань.

Профспілка ДП “Укрспирт” звернулася до суду із проханням заборонити призначати Блескуна на посаду в.о. керівника держпідприємством і погрожує страйком в разі, якщо міністр таки призначить його на цю посаду.

Втрутитися в ситуацію працівники ДП “Укрспирт” просять і Президента Володимира Зеленського. Сьогодні, 1 листопада, Зеленський зустрічається з працівниками ДП “Укрспирт” у Тернополі.

Раніше УНН повідомляв, що Кабмін 23 жовтня рекомендував призначити Блескуна в.о. керівника ДП “Укрспирт”. Утім, за останніми даними, офіційного призначення ще не було, на робочому місці він не з’являється, а на сайті Мінекономіки відсутній наказ про його призначення на цю посаду.

Українські Національні Новини

Політика