uryad-otrimav-noviy-makroprognoz-zrostannya-ekonomiki-planuyut-vzhe-na-rivni-3-7

Уряд отримав новий макропрогноз: зростання економіки планують вже на рівні 3,7%

 • 10272 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Уряд підвищив прогноз зростання економіки в наступному році з 3,3% ВВП до 3,7% ВВП на основі нових макропрогнозних даних. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабміну, передає кореспондент УНН.

"Нам Міністерство економіки надало макропрогноз на наступний рік. Мінекономіки показало два сценарії, за якими може розвиватись економіка України в наступному році. За першим сценарієм, консервативним, Мінекономіки, по суті, повторило прогноз Світового банку. Ця оцінка – 3,7% ВВП зростання. Це більше, ніж прогноз був навесні – 3,3%, тому ми збільшили консервативний прогноз. За оптимістичним прогнозом, Мінекономіки бачить економічне зростання на рівні 4,8% ВВП", - зазначив Прем'єр.

За його словами, уряд обрав консервативний сценарій, щоб не роздувати витратну частину бюджету і не наобіцяти громадянам захмарні виплати, які держава "все одно" не зможе забезпечити. 

При цьому він додав, що макропрогноз необхідний для того, щоб уряд міг планувати бюджет на наступний рік до другого читання, а також цифри для планування дохідної частини Державного бюджету на наступний рік.

Нагадаємо, раніше Прем'єр пообіцяв, що до кінця місяця уряд буде готовий презентувати оновлені показники Держбюджету -2020.

Українські Національні Новини

Політика