uryad-peredbachiv-budivnitstvo-sportmaydanchikiv-v-opornikh-shkolakh-zamorozivshi-bagato-program

Уряд передбачив будівництво спортмайданчиків в опорних школах, заморозивши багато програм

 • 12171 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. Уряд передбачив будівництво спортивних майданчиків в опорних школах, тоді як багато програм з розвитку спорту довелось залишити без фінансування. Про це заявив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Ми передбачили програмою розвитку і будівництва удосконалення опорних шкіл в регіонах - більш ніж на 3 млрд грн, і в проектах цих шкіл передбачили створення спортивних майданчиків. Є багато рішень асиметричних, які ми запропонували для того, щоб компенсувати відсутність прямого фінансування по окремих бюджетних програмах", - зазначив Гончарук.

За його словами, до уряду під час підготовки проекту бюджету на наступний рік до другого читання надійшло багато пропозицій, врахувати які не було можливості через брак коштів бюджету, тож урядовці змогли дотриматись рекомендацій по окремих пропозиціях і лише частково.

При цьому голова Комітету з питань молоді та спорту зауважив, що уряд в ході підготовки проекту Держбюджету на наступний рік скасував багато пропозицій профільного комітету щодо розвитку спорту, зокрема не передбачив фінансування для програм зі спортивної реабілітації інвалідів, скасував субвенції на реконструкцію 25-метрових басейнів, на палаци спорту, на оплату працівників дитячих спортивних шкіл, а також будівництво сучасного біатлонного спорту.

Нагадаємо, нинішній пленарний тиждень буде для народних обранців важким. Зокрема, парламентарі планують розглянути проект Державного бюджету на наступний рік у четвер, 14 листопада.

Українські Національні Новини

Політика