uryad-peredbachiv-stvorennya-tsentru-poslug-postrazhdalim-osobam

Уряд передбачив створення центру послуг постраждалим особам

 • 10398 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Уряд урегулював питання надання послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та насильства стосовно дітей. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Ухвалена сьогодні постанова „Деякі питання надання послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі та насильства стосовно дітей” спрямована на утворення державної установи „Всеукраїнський центр надання послуг постраждалим особам”.

Також постанова передбачає фінансування Кол-центру Міністерства соціальної політики України з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за рахунок коштів Державного бюджету України.

Прийняття цього нормативно-правового акта сприятиме покращенню надання соціальних послуг особам зазначених категорій.
Нагадаємо, в Україні статус потерпілих від торгівлі людьми, що закріплено у відповідних кримінальних провадженнях, мають 1068 осіб, водночас Мінсоцполітики встановило 642 статуси особам, які постраждали від торгівлі людьми.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Аномальна спека в Європі: у Франції померли троє людей

     • 21018 переглядiв

    Мендель викликали на допит

     • 31169 переглядiв