uryad-pererozpodiliv-milyard-griven-na-oplatu-poslug-pervinki

Уряд перерозподілив мільярд гривень на оплату послуг "первинки"

 • 8564 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Кабінет міністрів України перерозподілив 1 млрд грн на оплату послуг у медзакладах, де працюють сімейні лікарі, терапевти та педіатри. Відповідну постанову ухвалив уряд на засіданні, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

Як зазначили у Кабміні, Національна служба здоров’я України (НСЗУ) з початку року виплатила закладам первинної допомоги більш ніж 9,6 млрд грн за договором. Через дуже високу динаміку укладання декларацій виникла потреба у додатковому фінансуванні на гарантовану оплату послуг первинної медичної допомоги Національною службою здоров'я.

Також в уряді уточнили, що всі комунальні заклади первинної допомоги перейшли на фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом" і тепер вони отримують кошти за послуги, які надають пацієнтам.

Відтепер дохід залежить від обсягу роботи в медзакладі. В ефективних закладах первинної допомоги, які долучилися до трансформації, зарплати медичних працівників зросли у 2-4 рази. Як зазначено, для багатьох лікарів, медсестер та медбратів первинки це відображається в зарплаті у понад 10, 15 і 20 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В медзакладах "первинки" у Києві лікарі отримують від 11 до 20 тис. грн

Також нагадаємо, у червні уряд направив додатково 1 млрд грн на медзаклади, в яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри. 

Українські Національні Новини

Економіка