uryad-pidgotuvav-zakonoproekt-schodo-posilennya-vidpovidalnosti-za-poshirennya-pozhezhnoyi-bezpeki

Уряд підготував законопроект щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки

 • 12080 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні підтримав законопроект, який посилить відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки. Про це написав в Telegram нардеп Олексій Гончаренко, передає УНН.

"Кабмін підготував законопроект, який посилить відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки", - написав Гончаренко.

Так, передбачається наступне:

― за завідомо неправдивий виклик рятувальників або швидкої допомоги ― встановлюється штраф на рівні від 3400 до 10200 грн;

― запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення аварії;

― мінімальний штраф за відповідні адмінпорушення (невиконання приписів та порушення вимог пожежної та техногенної безпеки) у розмірі 510 грн, а максимальний ― 8500 грн.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №3526 щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій.

Українські Національні Новини

Політика