uryad-pidtrimav-zakonoproekt-spryamovaniy-na-pidvischennya-bezpeki-aviatsiyi

Уряд підтримав законопроект, спрямований на підвищення безпеки авіації

 • 11453 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. На засіданні у середу Кабінет міністрів підтримав розроблений Міністерством інфраструктури законопроект щодо удосконалення порядку розроблення, прийняття та впровадження авіаційних правил України. Про це інформує пресслужба мінінфраструктури, передає УНН.

“Безпека авіаперевезень – це наш пріоритет №1. Сьогодні Уряд схвалив розроблений Міністерством законопроект, який імплементує європейське законодавство у сфері безпеки авіації. Це, у першу чергу, дозволить підвищити безпеку авіагалузі та польотів в Україні. А також загалом покращить ефективність державного регулювання цивільної авіації”, - прокоментував рішення міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Як зазначили в пресслужбі, законопроект покликаний впровадити в українське законодавство нормативно-технічні документи Європейського агентства з безпеки польотів (EASA), що містять стандарти та вимоги для сертифікації, нагляду та експлуатації повітряних суден.

Законопроект найближчим часом буде направлений на розгляд Верховної Ради України.

Нагадаємо, 15 червня в Україні поновили міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Українські Національні Новини

Політика