uryad-pidvischiv-rozmir-shtrafiv-dlya-prirodnikh-monopoliy-za-zlovzhivannya-na-energorinku

Уряд підвищив розмір штрафів для "природніх монополій" через зловживання на енергоринку

 • 12929 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Кабінет Міністрів посилив відповідальність операторів систем розподілу через зловживання на ринку електроенергії. Зокрема, відповідальність посилять через підвищення розмірів штрафних санкцій. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, передає УНН.

"В Україні оператори систем розподілу (ОСР, тобто ті самі "природні монополії") часто зловживають своїм становищем. Подекуди вони виставляють завищену плату за підключення до електромереж. Крім того, часом вимагають від бізнесу хабарі, погрожуючи затягнути розгляд документів до нескінченності… Уряд посилює відповідальність ОСР за такі дії, зокрема через підвищення розмірів штрафних санкцій", - написав Олексій Гончарук.

Він зазначив, що такі дії стримують прихід інвесторів у регіони та уповільнюють темпи створення нових робочих місць, що негативно впливає на наповнення місцевих бюджетів.

"Також ми посилюємо контроль за використанням зібраних від споживачів коштів. Вони йтимуть на розвиток електромереж, а не на особисті потреби власників обленерго", - додав Олексій Гончарук.

Нагадаємо, Кабмін запровадив інтегрований дозвіл для компаній, які забруднюють довкілля.

Українські Національні Новини

Економіка