uryad-planuye-18-regionalnikh-forumiv-dlya-rozyasnennya-zemelnoyi-reformi

Уряд планує 18 регіональних форумів для роз'яснення земельної реформи

 • 13240 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. В уряді планують відвідати 18 регіонів з метою "почути думки всіх верств" аграріїв на тему реформування ринку землі в Україні. Про це сказав під час брифінгу у п'ятницю заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, передає кореспондент УНН.

"Парламент тричі давав доручення урядам внести законопроект про обіг земель. Тричі вони цього не виконували. Ми перший уряд, який отримав доручення – ми провели великий земельний форум у вересні - і це доручення виконали. 1 жовтня внесли законопроект, тим самим дали старт активній предметній дискусії. Ця дискусія триває. Ми анонсували, і вчора вже були в двох обласних центрах, ми плануємо об’їхати всю Україну, покрити, 18 земельних регіональних форумів провести, де знов почути думки всіх верств", - наголосив Висоцький.

Він також відзначив, що наявність 10 альтернативних до урядового проектів щодо обігу землі – це добре. "Це значить, що всі розуміють важливість питання і активно долучаються до дискусії", - додав Висоцький.

Також заступник міністра зауважив, що уряд "буде дослухатись до авторів" альтернативних законопроектів під час їхнього розгляду на аграрному комітеті.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано 11 законопроектів про обіг землі та один проект постанови з пропозицією проведення парламентських слухань з приводу земельної реформи.

Українські Національні Новини

Політика