uryad-planuye-onoviti-avtopark-derzhavnikh-organiv-elektrokarami-ta-gibridnimi-avtomobilyami

Уряд планує оновити автопарк державних органів електрокарами та гібридними автомобілями

 • 15382 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Кабінет міністрів України розширив можливості використання електромобілів та гібридних автомобілів для державних органів, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства екології та природних ресурсів.

За ініціативи Мінекоенерго та Міністерства інфраструктури, Кабмін погодив деякі зміни до двох постанов, які, на думку органу, сприятимуть поступовому збільшенню частки електромобілів в структурі автопарку й покращить екологічну ситуацію в Україні.

"Кабінетом Міністрів України внесені зміни до двох постанов КМУ від 4 квітня 2001 р. № 332 та від 26 грудня 2011 р. № 1399, які розширюють можливості використання електромобілів та гібридних автомобілів для державних органів, установ та організацій", - йдеться у повідомленні.

Примітно, що у кожне Міністерство (відповідно до підзаконних нормативних актів) має можливість оновити автопарк в межах бюджетних видатків.

Для Міністерств – це максимум 1,2 млн, для центральних органів виконавчої влади – 900 тис. грн. Проте існують обмеження щодо кількості автомобілів. Міністерство обмежується одним транспортним засобом.

"Тому вирішено, що у випадку купівлі за кошти міністерства або відомства електрокару/гібриду, що споживає значно менше палива, за відповідним дозволом Мінфіну, це обмеження може не застосовуватись", - поінформували в Міністерстві екології та природних ресурсів.

Відомство також повідомляє, що дані зміни відповідають умовам ратифікованої ВРУ Паризької кліматичної угоди, укладеної з метою міжнародної протидії глобальним змінам клімату.

Як повідомлялося раніше, глава Уряду Олексій Гончарук повідомив, що найближчим часом в Україні запустять електронне посвідчення водія.

Українські Національні Новини

Економіка