uryad-planuye-provesti-perepis-naselennya-na-donbasi-i-v-krimu-za-dopomogoyu-suputnika

Уряд планує провести перепис населення на Донбасі і в Криму за допомогою супутника

 • 19939 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Україна обговорила з НАТО можливість проведення перепису населення на тимчасово окупованих територіях Донбасу та в анексованому Криму за допомогою супутникової зйомки. Про це заявив в ефірі радіо "UA: Суспільне мовлення" міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет, передає УНН.

Відповідаючи на питання, чи дійсно можна провести перепис населення на тимчасово окупованих територіях за допомогою супутникової зйомки, Дубілет відповів:

"Так, це правда. Ми якраз вчора зустрічалися з представниками ООН, які нам будуть допомагати можливо з цим проектом. Це дуже складний проект. Вони проводили схожий проект в Афганістані…вони намагалися через супутникові зйомки та інші шари інформації зрозуміти бодай приблизну кількість населення".

Також міністр додав, що до цього процесу Україна буде залучати міжнародних фахівців.

"Це складний проект, я сподіваюся, що ми просунемось по ньому, але поки не можу сказати наскільки точно можна оцінити через супутники, або через якісь інші інструменти, кількість населення у Криму та на окупованих територіях", - додав Дубілет.

Нагадаємо, раніше міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет заявив, що разом з українцями, що проживають на окупованих територіях, загальна кількість населення в Україні сягатиме 44 мільйонів осіб.

За попередньою оцінкою, населення України, крім Криму і ОРДЛО, налічує 37 мільйонів.

Українські Національні Новини

Політика