uryad-planuye-stvoriti-agentstvo-z-upravlinnya-derzhavnim-borgom

Уряд планує створити Агентство з управління державним боргом

 • 15394 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути низку питань, зокрема, проект постанови про утворення Агентства з управління державним боргом України та проект розпорядження про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2020 рік. Про це повідомляє УНН із посиланням на сьогоднішній порядок денний Кабміну.

Так, урядовці планують розглянути проекти законів про зміни в законодавстві щодо врегулювання питання виплати допомоги на поховання і компенсації матеріальних витрат на ритуальні послуги та спорудження надгробка, а також про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України.

Також планується розглянути низку проектів указів Президента України, зокрема, про призначення державних стипендій видатним діячам, про проходження громадянами України військової служби у ЗСУ та про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ.

Окрім того, уряд планує розглянути проекти постанов про Державну архівну службу України, про утворення Агентства з управління державним боргом України, про внесення змін до Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату та про внесення змін до Регламенту Кабміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено зарплати урядовців за січень

Також урядовці планують розглянути деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школаˮ у 2020 році. Також планується розглянути внесення змін до порядку прийняття в експлуатацію "Охматдиту".

Окрім того уряд планує розглянути проекти розпоряджень про затвердження звіту про хід і результати виконання Програми діяльності Кабміну у 2019 році, про затвердження фінансового плану державного підприємства редакції газети “Урядовий кур’єрˮ на 2020 рік та про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству фінансів на 2020 рік.

Нагадаємо, за інформацією Мінфіну, обсяг державного і гарантованого державою боргу України за 2019 рік зріс у доларовому еквіваленті на 7,74% - до 84,36 млрд дол., у гривневому еквіваленті - скоротився на 7,85% - до 1,998 трлн грн.

Українські Національні Новини

Політика