uryad-pochav-kadrovim-onovlennyam-ruynuvati-koruptsiyu-v-dabi

Уряд почав кадровим оновленням руйнувати корупцію в ДАБІ

 • 16418 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Уряд почав ліквідовувати корупцію в Державному архітектурному бюро України з оновлення кадрів. Про це заявила міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає УНН з посиланням на прес-службу відомства.

"Зараз відбувається конкурс на голову Державної архітектурної будівельної інспекції. Прямо зараз, коли ми з вами спілкуємось, відбуваються співбесіди. За результатами цього конкурсу буде визначено нового очільника ДАБІ. Далі будуть проведені кадрові зміни в обласних представництвах ДАБІ", - наголосила Бабак.

Міністр зазначила, що подолання корупції в ДАБІ визначено Президентом України, як одне з пріоритетних завдань для Кабміну.

За її словами, уряд почав із кадрових питань, але для подолання корупції в цій сфері мають бути ухвалені численні рішення і щодо оптимізації роботи цієї структури, внесено зміни до процесу здійснення і нагляду, і автоматизації процесу отримання дозволів, і залучення органів місцевого самоврядування на етапі введення об’єктів в експлуатацію

При цьому вона додала, що уряд унаслідував від ДАБІ величезну кількість об’єктів, які отримали дозволи на незаконних основах, і зараз стоїть перед виклик, що робити з тими об’єктами, які побудовані з порушенням дозвільної документації і в яких живуть люди.

"Нам доведеться вийти до вас, шановні народні депутати, і приймати рішення індивідуально десь по амністії, десь по рішенням з демонтажу окремих об’єктів. Або з розумінням ставитись до того, що є певні публічні конфлікти щодо таких об’єктів і виходити на громадські слухання, а далі приймати рішення", - зазначила міністр, звертаючись до нардепів.

Нагадаємо, до кінця поточного року уряд має здійснити повне кадрове перезавантаження найбільш корупційних структур – зокрема, Укравтодору й Державної архітектурно-будівельної інспекції. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з керівництвом ВРУ, Кабміну та правоохоронними органами 2 вересня.

Українські Національні Новини

Суспільство