uryad-pogodiv-vivedennya-kpvv-chongar-z-pid-upravlinnya-ukrzaliznitsi

Уряд погодив виведення КПВВ “Чонгар” з-під управління Укрзалізниці

 • 11524 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Уряд підтримав проект акту щодо відчуження АТ “Укрзалізниця” у держвласність КПВВ “Чонгар” та передачу його Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає кореспондент УНН.

“В минулому році в неймовірно стислі термін побудували ці два КПВВ “Чонгар” та “Каланчак”. Наразі пропонується вже передати їх до сфери Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, щоб вони повноцінно цим займалися”, - сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Так, уряд підтримав з доопрацюванням у триденний термін проект акту, яким погодив АТ “Укрзалізниця” відчуження у держвласність з віднесенням до сфери тимчасового управління міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій КПВВ “Чонгар”, та компенсацію товариства вартістю майна КПВВ.

“Пропонується ухвалити з доопрацюванням в триденний термін, щоб ми знайшли інші інструменти для компенсації, щоб це було не безпосередньо з бюджету компенсації при передачі, а інші інструменти ми з Мінфіном відпрацювали”, - додав мністр інфраструктури Владислав Криклій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України у липні доручив передати КПВВ "Чонгар" від АТ "Укрзалізниця" на користь ДП "Реінтеграція та відновлення".

Українські Національні Новини

Політика