uryad-polschi-dosyag-ugodi-lishe-z-odniyeyu-z-trokh-profspilok-vchiteliv

Уряд Польщі досяг угоди лише з однією з трьох профспілок вчителів

 • 8856 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Дві основні вчительські профспілки відхилили пропозиції уряду про підвищення заробітних плат освітянам. "Солідарність", в свою чергу, вирішила укласти угоду. Про це повідомила віце-прем'єр Польщі Беата Шидло за підсумками останніх переговорів, передає УНН з посиланням на Польське Радіо.

За інформацією видання, після чергового раунду складних переговорів, Беата Шидлов подякувала "Солідарності" за підписання угоди. У той же час вона заявила, що уряд відкритий до переговорів із двома іншими профспілками.

"Це успіх, тому що ми показали, що можна підписати угоду, яка дає хороші можливості і перспективи на майбутнє. На жаль, нам не вдалося домовитися з двома учительським профспілками. Уряд, проте, відкритий до продовження діалогу, якщо профспілки цього побажають. Тому що це необхідно, в першу чергу, дітям і школі", - зазначила Беата Шидло.

Відзначимо, раніше Союз польського вчительства і Форум профспілок скасували свою вимогу про підвищення окладу на 1 тис. злотих і запропонували підвищення зарплат на 30% в два етапи: 15% з 1 січня і 15% з 1 вересня 2019 року. Пропозиція уряду зводилося до того, щоб з 1 вересня зарплати вчителів збільшилися на 9%.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що 5 квітня уряд і освітні профспілки Польщі так і не досягли згоди про збільшення заробітної плати вчителям.

Українські Національні Новини

Новини Світу