uryad-polschi-gotuye-krugliy-stil-z-vchitelyami

Уряд Польщі готує круглий стіл з вчителями

 • 7421 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У найближчі дні уряд Польщі готує круглий стіл для переговорів уряду з учителями за участю широкої громадськості. Про це УНН повідомляє з посиланням на Польське радіо.

"Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький представить концепцію круглого столу, час і місце його проведення. Будемо зустрічатися і обговорювати різні вимоги, які з'являються як з боку суспільства, так і з боку окремих батьків. Запросимо до круглого столу також експертів. Така розмова необхідна. І ми раді, що профспілки хочуть прийняти в ньому участь", - повідомила заступник прем'єр-міністра Польщі Беата Шидлов.

Вчителі страйкують з 8 квітня. Минулого тижня, незважаючи на протест педагогів, були проведені іспити в середній школі, а 15 квітня почалися іспити у восьмому класі.

Голова Союзу вчителів Польщі Славомир Броняж підтвердив, що СУП візьме участь у круглому столі. Однак зазначив, що страйк вчителів не буде перервана.

Він також додав, що деякі дитячі сади Польщі вирішили припинити страйк.

Як повідомляв УНН, у Варшаві перед будівлею Міністерства національної освіти близько 300 учнів і студентів протестують в знак солідарності зі страйкарями вчителями.

Нагадаємо, у багатьох освітніх установах в Польщі 8 квітня розпочалася страйк вчителів.

Під час переговорів останнього шансу угоду з урядом в справі підвищення зарплат підписала тільки освітня "Солідарність".

Як повідомляв УНН, уряд і освітні профспілки Польщі так і не досягли згоди про збільшення заробітної плати вчителям.

Українські Національні Новини

Новини Світу