uryad-pratsyuye-nad-sproschennyam-protseduri-zakupivel-dlya-rekonstruktsiyi-ta-uteplennya-gurtozhitkiv-de-meshkayut-ukrayintsi-scho-zalishilis-bez-zhitla

Уряд працює над спрощенням процедури закупівель для реконструкції та утеплення гуртожитків де мешкають українці, що залишились без житла

 • 132278 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Влада працює над спрощенням тендерних процедур, що дозволить швидше проводити реконструкцію гуртожитків де мешкають українці, які залишилися без житла через війну. Про це в ефірі телемарафону заявила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає УНН.

Цитата

За словами Верещук, влада вже готується до складної зими, зокрема і шукає варіанти розмістити у теплих приміщеннях тих, хто залишився без житла.

"Ті хто зараз в санаторії, літнього типу, коли немає належного обігріву будуть переселені в місця де є такі обігрів. Якщо це заклади освіти вони теж будуть використовуватися. Ми вирішили з керівництвом ОВА, що саме вони дадуть нам план куди і кого можна перемістити. Де треба утеплити і в який спосіб це зробити. Ми, до речі, дякую Мінрегіону і іншим міністерствам спрощуємо питання проведення тендерних закупівель та процедур для реконструкції таких гуртожитків і утеплень, проведення енергоаудиту, і все що потрібно для того, щоб люди жили взимку в теплі", - повідомила Верещук.

Вона наголосила, що на це спрямовуватимуться кошти з резервного фонду держбюджету, а також влада розраховує на підтримку міжнародних партнерів.

Додамо

В Україні вже 800 тисяч людей мають потребу в житлі, адже втратили його через військові дії.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Щодня з Маріуполя до Запоріжжя виїжджає до сотні людей

     • 218943 переглядiв