uryad-priynyav-postanovu-pro-stvorennya-komisiyi-z-regulyuvannya-azartnikh-igor-ta-loterey

Уряд прийняв постанову про створення комісії з регулювання азартних ігор та лотерей

 • 13014 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Кабінет міністрів України прийняв постанову уряду про комісію з регулювання азартних ігор та лотерей. Про це у своєму Telegram-каналі написав міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, передає УНН.

"Сьогодні на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято Постанову Кабінету Міністрів України "Про Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей", - написав Немчінов.

За його словами, згідно Постанови Комісія буде створена, буде затверджено її Положення та розміщена за адресою: місто Київ, бульвар Лесі Українки 26. Кількість працівників - 230, із них голова та 6 членів комісії (один із них заступник).

Також він повідомив, що дані зміни обумовлені Законом України "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор", який набув чинності 13 серпня 2020 року.

"Головне завдання Комісії - виконання функції органу ліцензування господарської діяльності в лотерейній сфері, отримання та розгляд заяв з документами, а також повідомлення, подання яких до органу ліцензування передбачено законом, і за результатом їх розгляду приймає рішення про залишення заяви без розгляду, видачу ліцензій або відмову видачі ліцензій, переоформлення ліцензій, зупинення дії ліцензії повністю або частково, відновлення дії ліцензії повністю або частково, анулювання ліцензій повністю або частково, розширення або звуження провадження виду господарської діяльності ліцензіатом", - написав Немчінов.

Окрім того, Немчінов розповів під час брифінгу, що окремо будуть створені реєстри лудоманів до яких будуть потрапляти люди, які мають таку хворобу.

"Також буде створене необхідне програмне забезпечення, яке автоматично буде видавати в реєстрі перелік офіційних гральних закладів, всі інші будуть каратися відповідно до чинного законодавства", - розповів Немчінов.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор".

Українські Національні Новини

Політика