uryad-prositime-naftogaz-zmenshiti-premiyi-kerivnitstvu-kompaniyi

Уряд проситиме Нафтогаз зменшити премії керівництву компанії

 • 13144 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Кабінет міністрів України прийняв рішення звернутись до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення. Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Уряд звернеться до наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з проханням утриматися від виплат великих премій керівництву цієї компанії та розглянути питання про їхній перегляд у бік зменшення", - написав Прем’єр.

Нагадаємо, у січні увагу суспільства привернула інформація про те, що топ-менеджмент Нафтогазу отримає премію в розмірі 1% від 2,9 мільярда доларів, які виплатив Україні російський "Газпром", тобто близько 29 мільйонів доларів або 700 млн гривень.

Пізніше це і зарплата міністра Бородянського у понад 2 мільйони гривень зацікавила "слуг народу", які звернулись до голови ВР Разумкова з проханням порушити у парламенті ці питання.

Виконавчий директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко в свою чергу пояснив пізніше, що премію у вигляді 1% від отриманого НАК "Нафтогаз України" виграшу в арбітражі з російським ПАТ "Газпром" на суму майже 3 млрд доларів ще ніхто не отримав.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України ухвалив рішення про впорядкування виплат зарплат керівникам міністерств.

Українські Національні Новини

Політика