uryad-skhvaliv-utvorennya-radi-z-natsionalnoyi-infrastrukturi-geoprostorovikh-danikh

Уряд схвалив утворення Ради з національної інфраструктури геопросторових даних

 • 10882 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Кабінет Міністрів України на засідання в середу схвалив утворення Ради з національної інфраструктури геопросторових даних, передає УНН з посиланням на пресслужбу КМУ.

"9 вересня рішенням Уряду прийнято постанову про затвердження Положення про Раду з національної інфраструктури геопросторових даних та її склад", - повідомили в пресслужбі.

За інформацією КМУ, Рада з національної інфраструктури геопросторових даних – це колегіальний дорадчий орган при Кабінеті Міністрів України, який має консультативну функцію щодо визначення механізмів реалізації державної політики у сфері національної інфраструктури геопросторових даних.

Головою Ради є Віце-прем’єр-міністр України-Міністр цифрової трансформації, членами Ради є представники центральних органів виконавчої влади, інших державних органів, Національної академії наук України, органів місцевого самоврядування та установ, підприємств та організацій, які мають досвід діяльності з геопросторовими даними.

Серед основних завдань Ради:

• розроблення та подання пропозицій Кабінету Міністрів України у сфері національної інфраструктури геопросторових даних;

• сприяння зменшенню дублювання геопросторових даних та метаданих у різних держателів даних;

• сприяння забезпеченню належних умов користування геопросторовими даними органами державної влади, органами місцевого самоврядування та іншими користувачами;

• розгляд річного звіту про функціонування та розвиток національної інфраструктури геопросторових даних;

• сприяння розбудові інформаційної взаємодії між держателями даних.

Нагадаємо, уряд у середу схвалив законодавчу ініціативу щодо створення та ведення Державного реєстру географічних назв в електронному вигляді.

Українські Національні Новини

Політика