uryad-skhvaliv-zmini-do-pdr-v-ukrayini-detali

Уряд схвалив зміни до ПДР в Україні: деталі

 • 33691 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Кабінет Міністрів України на засіданні в середу схвалив постанову "Про внесення змін до Правил дорожнього руху" щодо безпеки пересування дітей в автокріслах, передає УНН з посиланням на пресслужбу уряду.

Цитата:

"Безпека на дорозі – це пріоритет №1. Особливо, якщо це питання стосується наших дітей. В Україні вже посилена відповідальність водіїв за порушення правил перевезення дітей не в автокріслах. І ми продовжуємо вдосконалювати законодавство, запозичуючи та імплементуючи ключові європейські підходи та правила у підвищенні безпеки цих перевезень", - повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Деталі

Відповідно до постанови, схвалені зміни до ПДР:

- визначають особливі вимоги до установлення дитячих утримуючих систем в транспортних засобах (наприклад, щоб автокрісло відповідало зросту дитини);

- визначають перелік транспортних засобів, щодо яких допустимі виключення норми використання дитячих утримуючих систем (наприклад, автобуси, карети швидкої, інший спеціалізований транспорт);

- замінюють термін "спеціальні засоби", який застосовується у чинних ПДР на термін "дитяча утримуюча система".

Довідково

За офіційними даними Нацполіції, щороку на дорогах України гине не менше ніж 3,5 тис. людей і травмується не менш ніж 35 тис. Чималу частку постраждалих становлять саме діти.

Зокрема, протягом 2019 року за участю дітей сталось 4 656 дорожньо-транспортних пригод, з них 3 903 ДТП з потерпілими, у яких постраждало понад 3 тис. дітей, а 164 дитини загинуло.

Що було раніше

Минулого тижня ВР схвалила у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

Українські Національні Новини

Політика