uryad-sogodni-planuye-zatverditi-obsyag-vidatkiv-dlya-provedennya-vesnyanogo-prizovu

Уряд сьогодні планує затвердити обсяг видатків для проведення весняного призову

 • 12899 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути низку питань, зокрема, проект розпорядження про затвердження обсягу видатків для проведення військового весняного призову 2020 року та проект постанови про внесення змін до порядку надання тимчасового житла ВПО. Про це повідомляє УНН із посиланням на порядок денний уряду.

Так, урядовці планують розглянути проекти розпоряджень, зокрема, про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у квітні — червні 2020 року, а також про виділення одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, які загинули під час участі в АТО та особам, які стали особами з інвалідністю під час участі в зазначеній операції.

Окрім того, планується розглянути проект розпорядження про проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2020 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

Також уряд планує розглянути проекти указів Президента України про розроблення Національної стратегії щодо реалізації заходів загального характеру на виконання рішень Європейського суду з прав людини у справах “Юрій Миколайович Іванов проти Україниˮ і “Бурмич та інші проти Україниˮ та про призначення президентських стипендій дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов’язків.

Окрім того передбачається розгляд законопроектів про внесення змін до Бюджетного кодексу України та внесення змін до законодавства щодо відстрочки від призову на строкову військову службу деяких категорій громадян.

Нагадаємо, міністр оборони Андрій Загороднюк повідомив, що від Міністерства оборони направлено роз'яснювальні листи по регіонах України, де головам призовних комісій усіх рівнів надано рекомендації, як розглядати питання щодо надання відстрочки від призову 18- та 19-річним юнакам під час проведення призовних кампаній у 2020 році.

Українські Національні Новини

Політика