uryad-stvoriv-komisiyu-dlya-perevirki-prichini-vibukhu-na-shakhti-stepova

Уряд створив комісію по розслідуванню вибуху на шахті "Степова"

 • 7946 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Уряд створив комісію для проведення розслідування по вибуху на шахті " Степова" у Львівській області. Про це на позачерговому засвданні Уряду заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

За словами В.Гройсмана, цю комісію очолить Геннадій Зубко, а заступником керівника комісії став міністр енергетики Ігор Насалик.

Як зазначив, доповідаючи з даного питання віце-прем'єр-міністр Г.Зубко, "створення комісії, яка проведе розслідування наслідків ситуації, вона повинна в першу чергу перевірити порядок проведення робіт, дотримання. техніки безпеки, або, що заважало виконати це в повному обсязі".

Він додав, що "з того, що ми почули вчора, практично обладнання працювало абсолютно нормально, єдине, що ми побачили, що досить високий травматизм був на цій шахті декілька років".

За словами Г.Зубка, через це "треба буде додатково створити відповідну комісію, яка перевірить такі ж саме факти на інших шахтах державних підприємств і унеможливить саме створення таких техногенних ситуацій".

За його словами, протягом місяця створена комісія відпрацює, дасть аналітику чому це сталося, хто винен і яким чином були не виконані ті чи інші умови дотримання правил техніки безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалий гірник про трагедію на шахті "Степова": пам’ятаю вибух, а потім дим

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилетів на Львівщину через вибух на шахті, де відвідав постраждалих на шахті "Степова" у лікарні Червонограда.

Також додамо, сьогодні, 3 березня, оголошено днем жалоби за загиблими гірниками внаслідок обвалу на шахті "Степова". О 12:00 Україна хвилиною мовчання вшанувала пам'ять загиблих шахтарів.

Українські Національні Новини

Політика