uryad-ukhvaliv-postanovu-dlya-prosuvannya-ukrayini-v-doing-business

Уряд ухвалив постанову для просування України в рейтингу Doing Business

 • 14618 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Кабінет Міністрів України ухвалив комплексну постанову, метою якої є полегшення умов ведення бізнесу в Україні та підвищення позицій України в міжнародному рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"В ухваленій урядовій постанові, зокрема, визначені норми, що дають змогу засновникам товариств з обмеженою відповідальністю в електронній формі обирати для себе варіанти статуту, а замовникам будівництва швидше і з меншими витратами для себе реєструвати декларації про готовність будівництва за допомогою електронного кабінету", – зазначив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Зокрема уряд спростив процес приведення статутів існуючих ТОВ, засновники яких тепер зможуть в електронній формі обирати той варіант статуту, який їм більше підходить. Сама процедура реєстрації ТОВ буде максимально прискорена.

Крім того, Кабмін дозволив банківським установам отримувати інформацію з державних реєстрів щодо осіб, які звертаються для отримання кредитів. Очікуваним результатом ухвалення постанови стане зменшення вартості кредитування.

Також постанова встановила єдиний прозорий та дружній для бізнесу порядок присвоєння поштових адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна. Крім того, постанова спрощує реєстрацію декларації про готовність об’єкта будівництва до експлуатації через розширення функціоналу електронного кабінету працівників державного архітектурно-будівельного контролю, а також визначення статусу електронного сервісу як електронного кабінету замовника.

Кабінет Міністрів привів процедури здійснення екологічного контролю скидання вод, які містять забруднюючі речовини, під час перебування суден у внутрішніх морських водах чи територіальному морі, у відповідність до вимог Митного кодексу України. Також завдяки ухваленій постанові підприємства-імпортери зможуть імпортувати автозапчастини до України, маючи сертифікати типу і якості автозапчастин країн, видані в країнах ЄС.

Нагадаємо, скорочення контактів бізнесу із державними органами дозволить скоротити витрати підприємців на 960 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика