uryad-ukhvaliv-postanovu-pro-pereglyad-zastarilikh-budivelnikh-norm

Уряд ухвалив постанову про перегляд застарілих будівельних норм

 • 9081 переглядiв

КИЇВ. 3 квітня. УНН. Уряд схвалив постанову, яка прискорить перегляд застарілих галузевих будівельних норм у промисловості та транспорті. Про це повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе, передає УНН.

Як повідомили в прес-службі, уряд схвалив постанову “Про внесення змін до Переліку центральних органів виконавчої влади, до повноважень яких належить питання нормування у будівництві”, яка прискорить перегляд застарілих галузевих будівельних норм у промисловості та транспорті.

При цьому в прес-службі уточнили, що впровадження документу дозволить впорядкувати, систематизувати і тим самим прискорити перегляд застарілих галузевих норм у будівництві - будівельних норм і правил (СНіПів), які стосуються проектування виробничих об’єктів у різних галузях, зокрема, промисловості та транспортній інфраструктурі.

Також в прес-службі додали, що в Україні все ще діє близько 60 СНіП та СН - галузевих будівельних норм та правил, що затверджувались ще в СРСР і потребують нагального перегляду та оновлення.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні набрає чинності нова будівельна норма, за якою при будівництві підприємств і установ обов’язково проектуватимуть універсальні робочі місця для працездатних людей з інвалідністю.

Українські Національні Новини

Політика