uryad-viznachiv-mekhanizm-kompensatsiyi-vitrat-na-dunaysku-transnatsionalnu-programu-za-rakhunok-koshtiv-yes

Уряд визначив механізм компенсації витрат на Дунайську транснаціональну програму за рахунок коштів ЄС

 • 12087 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Сьогодні, 25 червня, уряд затвердив Порядок відшкодування партнерами проектів та бенефіціаром технічної допомоги неналежно витрачених коштів Європейського Союзу на фінансування Дунайської транснаціональної програми. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

Зазначається, що такий порядок розроблено з метою виконання міжнародних зобов’язань, передбачених Угодою про фінансування Дунайської транснаціональної програми, укладеної між урядом України та Європейським союзом.

Так, в прийнятій постанові, розробленій Мінрегіоном, визначено процедуру відшкодування українськими бенефіціарами, які реалізують проекти в рамках Дунайської транснаціональної програми у Закарпатській, Івано-Франківській, Одеській та Чернівецькій областях, неналежно витрачені кошти Європейського Союзу.

"Прийнята постанова сприятиме початку процесу компенсації українським бенефіціарам проектів понесених ними витрат за рахунок коштів ЄС, а також забезпечить можливість подальшої участі України в Програмі та реалізації проектів транскордонного співробітництва, спрямованих на вирішення актуальних проблем розвитку чотирьох українських областей", – зауважив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Додамо, у грудні 2017 року в рамках робочого візиту делегації уряду України до Брюсселю, Україна та Європейський Союз підписали Угоду про фінансування Дунайської транснаціональної програми, яка ратифікована ВРУ 19 вересня 2018 року, що створило правові підстави для компенсації витрат українських бенефіціарів (партнерів) проектів, понесених під час реалізації відповідних проектів транскордонного співробітництва, за рахунок європейських коштів на загальну суму до 5 млн євро.

Після цього, 20 листопада 2019 року урядом затверджено Порядок функціонування системи управління та контролю за виконанням Угоди про фінансування Дунайської транснаціональної програми.

Раніше УНН писав, що у Мінрегіоні обговорили Стратегію ЄС для Дунайського регіону.

Українські Національні Новини

Політика