uryad-yaponiyi-gotoviy-prodovzhiti-spriyannya-u-vidnovlenni-miru-v-ukrayini-glava-mzs

Уряд Японії готовий продовжити сприяння у відновленні миру в Україні – глава МЗС

 • 10453 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко зустрівся з Міністром закордонних справ Японії Тосіміцу Мотегі, який наголосив на готовності Уряду Японії продовжити надавати сприяння у відновленні миру і стабільності в Україні. Про це у Facebook повідомляє пресслужба МЗС України, передає УНН.

"У понеділок, 21 жовтня Вадим Пристайко зустрівся в Токіо з Міністром закордонних справ Японії Тосіміцу Мотегі", - повідомили в МЗС.

Зазначається, що у ході зустрічі міністри підтвердили високий рівень партнерства між державами, наголосивши на готовності обох сторін до подальшого посилення двосторонньої співпраці у політичній, економічній, безпековій, гуманітарній та інших сферах.

"Міністри також обговорили безпекову ситуацію на Донбасі та ініціативи Президента України Володимира Зеленського щодо досягнення прогресу у мирному врегулюванні", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що Пристайко висловив вдячність Уряду Японії за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, всебічних реформ у державі, а також фінансову, експертну та гуманітарну допомогу.

"Міністр закордонних справ України також запросив Тосіміцу Мотегі здійснити офіційний візит в Україну. Тосіміцу Мотегі, у свою чергу, вкотре підтвердив позицію офіційного Токіо щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України. Міністр закордонних справ Японії також наголосив на готовності Уряду Японії продовжити надавати сприяння у відновленні миру і стабільності в Україні, імплементації реформ, реалізації інфраструктурних проектів в нашій країні тощо", - заявили в пресслужби.

Нагадаємо, раніше у Токіо Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем‘єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

Українські Національні Новини

Політика