uryad-zakupiv-produktovi-nabori-dlya-mist-u-prifrontoviy-zoni-na-5-mlrd-grn

Уряд закупив продуктові набори для міст у прифронтовій зоні на 5 млрд грн

 • 214525 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Кабінет міністрів України на 5 млрд грн закупив продуктових наборів для міст у прифронтовій зоні. Про це заявив у відеозверненні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Цитата

"На 5 млрд грн закупили продуктових наборів для міст у прифронтовій зоні. Продукти роздаємо безкоштовно. Над виконанням цих замовлень працюють сотні українських підприємств харчової промисловості", - сказав Шмигаль

Деталі

Також Шмигаль повідомив, що на рівні уряду зафіксовано, що українцям, які зараз опинились у тимчасовій окупації чи оточенні, в повному обсязі продовжується нарахування і виплати всіх належних соціальних виплат: пенсій, соціальних допомог, пільг та субсидій.

"Продовжуємо компенсувати витрати на комунальні послуги для родин, які прихистили в себе вдома вимушених переселенців. До речі, тарифи на електроенергію для людей залишаємо без змін. По 1,44 грн за кВт/год для українських домогосподарств, які споживають менше 250 кВт/год за місяць", - розповів Шмигаль.

Окрім того, він повідомив, що перші 600 млн грн були спрямовані на виплату допомоги для вимушених переселенців.

"Вчора про цю програму говорив Президент України. Це виплати по 2 тисячі гривень дорослому і по 3 тисячі гривень дитині або особі з інвалідністю. Щомісяця", - сказав Шмигаль.

За його словами, постановою Уряду чітко визначено, які категорії мають право на виплати у зв’язку з війною росії проти України.

"Це зареєстровані внутрішньо переміщені особи, українці, які евакуюються з районів бойових дій та ті, хто проживає у деокупованих населених пунктах",- розповів Зеленський.

Доповнення

Уряд виділив перші 200 млн грн для підтримки працевлаштування внутрішніх переселенців.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106111 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 102364 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100322 переглядiв

    Новини по темі

    Дефолт росії стає питанням тижнів – прем’єр

     • 143737 переглядiв