uryad-zatverdiv-tri-programi-dopomogi-dlya-simey-z-ditmi-na-period-karantinu

Уряд затвердив три програми допомоги для сімей з дітьми на період карантину

 • 61051 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Уряд підтримав проект постанови щодо питання соціальної підтримки сімей з дітьми, яким передбачаються три програми підтримки. Відповідне рішення було підтримане на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Мінсоцполітики пропонує додаткові програми підтримки для сімей з дітьми", - наголосила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Відтак, пропонувалися три програми підтримки:

1. Надавати фінансову допомогу на кожну дитину фізичним особам-підприємцям, які належать до 1 і 2 групи платників єдиного податку, які не використовують найману працю і є платниками ЄСВ. Пропонується на кожну дитину до досягнення нею 10-річного віку надавати допомогу у розмірі прожиткового мінімуму;

2. Для громадян, які втратили роботу або не мають можливості працевлаштуватися під час карантину, спростити для них доступ і надати можливість отримати державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, яка передбачає доплату на кожну дитину. Розмір такої допомоги може становити в середньому 3 000 грн;

3. Підсилити програму субсидій на оплату ЖКП у частині перепризначення субсидій. Пропонується збільшити з 2 до 3 місяців термін для можливого прострочення оплати.

Відтак, урядовці підтримали проект постанови з доопрацюванням у триденний термін.

Нагадаємо, уряд підтримав проект постанови щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, а саме - товари протиепідемічного призначення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд продовжив карантин до 11 травня

     • 53590 переглядiв

    Шмигаль розповів, що можуть відкрити 11 травня

     • 30707 переглядiв