uryad-zatverdiv-zmini-do-postanov-dlya-zabezpechennya-sotszakhistu-lyudey-z-invalidnistyu

Уряд затвердив зміни до постанов для забезпечення соцзахисту людей з інвалідністю

 • 11178 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Кабінет міністрів України затвердив зміни до низки постанов для забезпечення соціального захисту людей з інвалідністю. Про це повідомила прес-служба Мінсоцполітики, передає УНН.

"Кабінет міністрів України на засіданні 27 лютого 2019 року прийняв постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" з метою приведення у відповідність до норм Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік", - йдеться в повідомленні.

Це рішення приводить у відповідність до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" положень нормативно-правових актів, якими визначено механізми використання коштів за бюджетною програмою 2507030 "Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю", та дозволить головному розпоряднику бюджетних коштів своєчасно розпочати виконання заходів, передбачених зазначеною бюджетною програмою та спрямованих на підтримку і соціальний захист осіб з інвалідністю, зазначили у Міністерстві.

"Крім того, нормативно-правові акти в частині термінології, яка використовується у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю, приводяться у відповідність до офіційного перекладу Конвенції про права осіб з інвалідністю і Факультативного протоколу до неї шляхом заміни слова "інвалід" на "особа з інвалідністю".

Нагадаємо, ВР у першому читанні підтримала законопроект, яким передбачено надання людям в інвалідних візках статус учасника дорожнього руху.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві розслідують підкуп виборців

     • 9966 переглядiв

    Україна не братиме участі в Євробаченні-2019

     • 14174 переглядiв

    САП відкрила справу щодо корупції в ОПК

     • 15062 переглядiв

    Американець тричі виграв в одну і ту ж саму лотерею

     • 14290 переглядiв