uryad-zayaviv-pro-znaydene-rishennya-schodo-problemi-lvivskogo-smittya

Уряд заявив про знайдене рішення щодо проблеми львівського сміття

 • 22488 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Кабінет міністрів України заявив, що у співпраці із Львівською обласною державною адміністрацією та місцевими органами самоврядування Львівщини знайшов вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів зі Львова, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Зокрема, сміття з міста буде вивозитися та утилізуватися на полігонах інших міст Львівської області на той час, поки Львівська міська рада прийме остаточне системне рішення щодо способу подальшої утилізації ТПВ, які утворюються у місті. Домовленості щодо прийому сміття з міста Львова на полігонах області буде закріплено у меморандумі про співпрацю між Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною радою, Львівською міською радою та органами місцевого самоврядування, на території яких розташовані полігони або звалища захоронення твердих побутових відходів", - йдеться у повідомленні.

Як очікується, документ буде підписано сьогодні, 21 квітня, у присутності віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона головою Львівської ОДА, головою Львівської обласної ради та головами міських рад Львівщини.

Як повідомляв УНН, в Україні загалом вже накопичено понад 12 млн тонн небезпечних відходів (дані Держстатистики за 2015 рік). Однак вже четвертий рік поспіль влада не виділяє кошти на їх утилізацію.

Українські Національні Новини

Політика