uryad-zmenshiv-sumu-vidilennya-koshtiv-na-gumdopomogu-litvi-ta-na-evakuatsiyu-ukrayintsiv-z-sektoru-gaza

Уряд зменшив суму виділення коштів на гумдопомогу Литві та на евакуацію українців з Сектору Газа

 • 13235 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Україна витратила понад 29 млн грн на гуманітарну допомогу Литві та понад 1,7 млн грн на невідкладну евакуацію українців з Сектору Газа. Як повідомили під час засідання уряду - це менше, ніж попередньо планувалось, передає УНН.

Деталі

Україна витратила 29 348,339 тис. грн на гуманітарну допомогу Литві (100 кілометрів колючого дроту) та 1738,888 тис. грн на невідкладну евакуацію українців з Сектору Газа.

Зазначимо, що це на 4 032,688 тис. грн менше, ніж попередньо планувалося виділити з резервного фонду держбюджету. Відповідно на евакуації з Сектору Газа зекономили 121,027 тис. грн, на гуманітарній допомозі Литві — 3 911,661 тис. грн.

Додамо, Кабмін раніше погодив виділення 1 859 915 млн грн на відшкодування видатків пов'язаних з евакуацію українців з Сектору Газа.

Доповнення

Україна надасть гуманітарну допомогу Литві у зв’язку із суттєвим збільшенням кількості нелегальних мігрантів через кордон з Білоруссю.

Міграційна криза в Литві

На початку липня Литва ввела режим екстремальної ситуації через різкий наплив нелегальних мігрантів через кордон з Білоруссю і оголосила про будівництво нової стіни на кордоні протяжністю близько 680 км. Крім того, Вільнюс посилив міграційне законодавство. Зокрема, вирішено прискорити розгляд клопотань про притулок і обмежити можливості пересування нелегалів по території Литви і деякі інші їх права. Парламент Литви визнав дії білоруської влади “гібридною агресією” і звинуватив Мінськ у намірі загострити ситуацію за допомогою організованих потоків мігрантів.

Українські Національні Новини

Економіка