uryad-zminiv-perspektivni-plani-formuvannya-teritoriy-gromad-6-oblastey

Уряд змінив перспективні плани формування територій громад 6 областей

 • 10275 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Кабінет міністрів змінив перспективні плани формування територій громад 6 областей. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду, передає кореспондент УНН.

"Питання по перспективних планах прийнято", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Зокрема, уряд схвалив розпорядження, які змінюють перспективні плани формування територій громад Сумської, Одеської, Черкаської, Чернігівської, Волинської та Тернопільської областей.

Як повідомляв УНН, у 2018 році зміниться підхід до критеріїв об’єднання громад. Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

“Цього року ми змінимо підхід до критеріїв об’єднання громад. Для країни є принциповим вже не кількість об’єднаних громад, а в першу чергу їх якість — кількість людей, що проживає на території, площа покриття області громадами, фінансові показники, спроможність громад. Ще один показник — це якість надання послуг: створення опорних шкіл, ЦНАПів, Центрів безпеки громадян, дитячих садків, розбудова дорожньої інфраструктури, якісної первинної медицини тощо. І скажу відверто, результати децентралізації в Донецькій і Луганській областях, є показовими в цих напрямках”, — наголосив Зубко.

Як зауважив він, з впровадженням реформи децентралізації, Донецька та Луганська області одними з найперших розпочали процес об’єднання. Сьогодні в Україні 130 районів, які не мають жодної об’єднаної громади. Водночас Донецька і Луганська області в цьому показнику найбільш активно працюють. Ці області займають 10 і 11 сходинку у рейтингу об’єднання з 24 позицій.

Українські Національні Новини

Економіка