uryadovi-viyska-siriyi-vidbili-u-povstantsiv-sche-5-rayoniv-aleppo

Урядові війська Сирії відбили у повстанців ще 5 районів Алеппо

 • 8446 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Сирійські урядові війська відбили ще п’ять районів Алеппо, які раніше контролювали повстанці, передає УНН із посиланням на "Радіо Свобода".

Сирійські урядові війська відбили ще п’ять районів Алеппо, які раніше контролювали повстанці.

За інформацією базованих у Лондоні спостерігачів за правами людини у Сирії, наразі війська сирійського президента Башара аль-Асада контролюють близько 70% східної частини Алеппо, що раніше була під контролем повстанців.

Спостерігачі повідомляють, що сирійські урядові війська відбили у повстанців стратегічний район Шаар, відтак повстці зменшили інтенсивність боїв.

Міністерство оборони Росії також підтверджує, що сирійські війська взяли під контроль ще п’ять районів Алеппо, і зараз контролюють 35 районів цього міста.

Місто Алеппо розділене на зони, зайняті урядовими силами і загонами опозиції. Армія президента Сирії Бараша аль-Асада за підтримки російської авіації завдає ударів по районах, які контролюють повстанці.

Країни Заходу підозрюють Росію у воєнних злочинах під час бомбардування Алеппо. Кремль ці звинувачення відкидає.

Відбиття у повстанців Алеппо, яке є останнім їхнім оплотом, для сирійських урядових військ стане найбільшою перемогою у громадянській війні у Сирії, що триває з 2011 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу