uryadu-nadali-nizku-rekomendatsiy-schodo-zakhistu-prav-ukrayintsiv-v-okupovanomu-krimu

Уряду надали низку рекомендацій щодо захисту прав українців в окупованому Криму

 • 11096 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Парламентський комітет з прав людини на виїзному засіданні на КПВВ на адмінмежі з Кримом надав уряду низку рекомендацій щодо захисту прав жителів в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ.

"На засіданні, що відбулося на КПВВ "Чонгар", Комітет схвалив низку рекомендацій до Уряду", - наголосив голова комітету Дмитро Лубінець.

За його словами, комітет також звернувся до РНБО щодо розгляду питання доступу мешканців окупованих територій до українського ТБ через кодування телеканалів.

"Закликаємо уряд внести до парламенту законопроект, що спростить процедуру держреєстрації фактів народження та смерті на тимчасово окупованих територіях. Пропонуємо скасувати вільну економічну зону "Крим" й одночасно ухвалити закон про здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території, який не розповсюджується на фізичних осіб. Рекомендуємо створити сервісний центр на Херсонщині, який надаватиме всі види послуг за принципом "єдиного вікна", - додав Лубінець.

Окрім того, від уряду вимагають забезпечити доступність нотаріальних послуг на КПВВ "Каланчак" та "Чонгар", або в найближчих населених пунктах.

"Радимо спростити процедуру встановлення особи для мешканців окупованих територій та скасувати норму щодо відповідальності за несвоєчасне отримання українських паспортів мешканцями Криму на час тимчасової окупації", - повідомив Лубінець.

Нагадаємо, як повідомила Уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова, у Криму не забезпечуються права українців на отримання адміністративних послуг, зокрема, встановлення фактів народження та смерті може тривати від 2 до 6 тижнів.

Українські Національні Новини

Політика