use-do-choho-torkaietsia-hetmantsev-vbyvaie-ukrainsku-ekonomiku-ekspert

Усе, до чого торкається Гетманцев, вбиває українську економіку - експерт

 • 128738 переглядiв

Усе, до чого торкається Гетманцев, вбиває українську економіку, каже експерт.

Податкові ініціативи голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева призвели до того, що в Україні закрилися 70 тисяч підприємств, все до чого він торкається – це смерть української економіки. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН політтехнолог Сергій Гайдай.

Гетманцев у своєму Telegram-каналі повідомив, що разом з колегами підготував законопроєкт про "клуб білого бізнесу". За його словами, суть документа в тому, що "якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищого за середні по галузі рівня зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється. Це поза іншими перевагами. Перелік переглядається щокварталу".

"Ця людина (Гетманцев – ред.) винна в тому, що досі під час війни ми - слабка економічно держава. Тому що він є прямим учнем Азарова, який є прямим учнем радянської держави, де підприємець є злочинцем, якому не треба давати можливість заробляти гроші – їх треба в нього забирати, вбиваючи економіку. Завдяки ініціативам пана Гетманцева не менше ніж 70 тис. підприємств закрилися, і я б за це його притягнув до кримінальної відповідальності", - сказав Гайдай.

За його словами, ідея Гетманцева про створення "клубу білого бізнесу" - це маніпуляція.

"Є тільки один механізм – створіть нормальні умови платникам податків, і вам не треба будуть клуби білих, чорних і сірих... Усе, чого торкається ця особа (Гетманцев – ред.), – це смерть української економіки, а значить – слабка держава, якій дуже важко перемагати ворога. Я б його притягнув до відповідальності за зраду націнтересів і за допомогу ворогу. Навіть в рф економіка і підприємці мають більше свобод і менше державної регуляції, і все це завдяки діяльності таких, як Гетманцев і його поплічників", - підкреслив Гайдай.

Він пояснив, що чим менше держава втручається в роботу бізнесу, роблячи преференції тощо, тим економіка сильніша.

За словами Гайдая, на жаль, за 30 років в Україні так і не побудували справедливу і нормальну податкову систему. Тому це призвело до того, що велика кількість підприємств існує "в сіру", "у тіні".

Гайдай зазначив, що в Україні досі існує "його величність податківець", який сприймає основну масу підприємців як злочинців, які ховають гроші і яких треба всіма способами вичавити – тиском, силовиками. "А далі представник держави каже – от всі, хто самі віддають нам гроші, – білі, а всі, хто не буде так робити, - чорні. І це, вибачте, зовсім не країна демократії і свободи", - підкреслив Гайдай.

Нагадаємо

Член комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ніна Южаніна раніше заявила, що Гетманцев своїм законопроєктом про клуб білого бізнесу хоче під виглядом податкових нянь узаконити право податкової визнавати платника податків ризиковим для зупинки реєстрації податкових накладних. 

В ексклюзивному інтервʼю УНН волонтерка, засновниця креативної агенції ARENA CS, членкиня Борду Young Business Club Яна Матвійчук заявила, що податкова політика, яку здійснює Гетманцев, сильно гальмує українську економіку і, якщо його не зупинити, у майбутньому призведе до її занепаду. 

Лілія Подоляк

Слайдер