usi-eksperti-yedinoyi-dumki-tsiganik-rozibrav-epizod-zi-skasovanim-golom-desni-u-vorota-shakhtarya

Усі експерти - єдиної думки: Циганик розібрав епізод зі скасованим голом "Десни" у ворота "Шахтаря"

 • 11299 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Журналіст Ігор Циганик в ефірі програми #ЦиганикLive розповів про деталі впровадження системи відеоповторів в Українській Прем’єр-лізі, передає УНН із посиланням на footballhub.

По-перше, Циганик дав схвальну оцінку VAR. І прокоментував епізод із незарахованим голом у матчі "Шахтар" — "Десна".

"Ситуація, яка була у матчі Шахтар — Десна: Мостовий стріляє по воротах. Філіппов, перебуваючи у той момент в офсайді, перекриває Трубіну огляд польоту м’яча. Це вже є офсайд. Усі експерти, з якими я говорив, сходяться на тому, що гол було не зараховано абсолютно справедливо", - поінформував він.

Аргументуючи заявлене, Циганик нагадав кілька аспектів положень "поза грою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маркевич: VAR - це не примха України

Перший випадок - це коли футболіст групи атаки віддає передачу, але захисник у підкаті вибиває м’яч на іншого нападника.

"Це не вважається офсайдом, тому що є свідома гра захисника", - каже він.

Другий випадок - це якщо футболіст віддає передачу на партнера, який перебуває у офсайді, і є свідома гра захисника.

"Тобто, він намагається чинити опір, і від його ноги м’яч проскакує далі до футболіста, який перебуває в положенні “поза грою”, але не перебуває у площині воріт. Таке не вважається офсайдом", - додав він.

І третє: офсайд — це коли футболіст б’є по воротах, м’яч відскакує (рикошет) від захисника до футболіста, який перебуває у положенні “поза грою”.

"Рикошет і свідома гра — це арбітри зараз чітко розділяють", - пояснив Циганик.

Нагадаємо, минулими вихідними система VAR дебютувала в УПЛ. Першим отримав вигоду від нововведення донецький “Шахтар” — у грі проти “Десни”. Головний арбітр скасував гол Гуцуляка після підказки відеоасистента.

Згодом, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар розібрав гол “Десни” у ворота “Шахтаря” та підтвердив правильність рішення, ухваленого на основі VAR.

Як писав УНН, президент УАФ Андрій Павелко розповів, що організація має намір поступово збільшувати кількість матчів з VAR, але для цього до фінансування роботи системи повинні долучитись клуби.

Українські Національні Новини

Спорт