usi-zvilneni-z-polonu-ukrayintsi-otrimali-propozitsiyi-zhitla-ta-roboti-minveteraniv

Усі звільнені з полону українці отримали пропозиції житла та роботи - Мінветеранів

 • 14270 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Всі українці, які були звільнені з полону 29 грудня 2019 року, отримали пропозиції житла та роботи. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінветеранів.

За інформацією міністерства, разом з обласними державними адміністраціями було надано більше тисячі пропозицій звільненим особам по місцю проживання.

"Зі звільненими особами працювала Державна служба зайнятості, яка надала пропозиції по вакансіям, відповідно до їхнього фаху, кваліфікації та побажань. Приблизно половина звільнених вже повернулася до звичного життя, обравши або запропоновані варіанти або знайшовши свої", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що під час спілкування з кожним звільненим збиралися побажання щодо місця проживання та роботи.

"У нас немає жодної людини, якій не були запропоновані рішення по роботі та житлу", ‒ заявив начальник управління Мінветеранів Сергій Мокренюк.

Окрім того зазначається, що є особи, які поки не можуть повернутись до повноцінного життя, оскільки ще не отримали відновлені документи або потребують специфічного лікування. Також не всі готові прийняти рішення щодо подальшого життя так швидко.

"Люди перебували в полоні, зараз їм пропонують три-п’ять варіантів і їм важко обрати. Вони відтерміновують своє рішення покинути медичні заклади і це може створювати певні незручності", ‒ зауважив Мокренюк.

Загалом, усім 64 цивільних особам, які були звільнені, надана повноцінна медична допомога, кожному з них забезпечено психологічну реабілітацію, 43 особам надано пропозиції працевлаштування, 25 особам надано декілька пропозицій місць проживання.

"Після реабілітації 47 осіб вже визначилися з місцем проживання та роботи, решта осіб після закінчення реабілітації будуть розміщені у гуртожитку в місті Києві до остаточного визначення із місцем проживання та роботою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова повідомила, що звільнені у межах обміну перед Новим роком з ОРДЛО люди, які проходять реабілітацію у ДЗ "Лісова поляна", звертаються з проханням посприяти у забезпеченні їх житлом, адже більшість з них не мають власних домівок.

Українські Національні Новини

Економіка