uyefa-rozsliduye-mozhlivi-diskriminatsiyni-proyavi-ugorskikh-ubolivalnikiv-na-matchi-z-nimechchinoyu

УЄФА розслідує можливі дискримінаційні прояви угорських уболівальників на матчі з Німеччиною

 • 23525 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. В УЄФА заявили про розслідування можливої дискримінаційної поведінки уболівальників на матчі групового етапу Євро-2020, який відбувся між Німеччиною і Угорщиною. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт УЄФА.

Деталі

Подробиці можливого інциденту з проявом дискримінаційного поводження в організації не уточнили. Попередньо відзначають, що подібні дії були з боку угорців.

Повідомляється також, що вболівальники Угорщини вже знаходяться під розслідуванням у зв'язку з поведінкою на матчі з Францією, під час якого фанати викрикували імітовані звуки мавп на адресу темношкірих французьких футболістів.

Перед матчем з Німеччиною, угорські уболівальники вигукували гасла проти ЛГБТ на адресу німецьких глядачів, які прийшли на поєдинок з символікою ЛГБТ на підтримку спільноти.

За інформацією німецьких ЗМІ, перед матчем Німеччини і Угорщини УЄФА заборонив підсвітити Альянц Арену, де відбувся матч, в кольори прапора ЛГБТ.

В УЄФА вважають акцію політичною і не дозволили спеціальну підсвітку стадіону.

Доповнимо

Глава МЗС ФРН Хайко Маас назвав у середу помилковим сигналом рішення Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не дати дозвіл організувати райдужне підсвічування на стадіоні в Мюнхені перед матчем третього туру групового етапу чемпіонату Європи між командами Німеччини та Угорщини.

Українські Національні Новини

Новини Світу