uyefa-skasuvav-pravilo-viyiznogo-golu-u-klubnikh-turnirakh

УЄФА скасував правило виїзного голу у клубних турнірах

 • 20601 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Дотримуючись рекомендації Комітету з клубних змагань і Комітету з жіночого футболу, Виконавчий комітет УЄФА затвердив пропозицію про скасування так званого правила виїзного гола у всіх своїх клубних турнірах (серед жінок, чоловіків і юнаків) починаючи з кваліфікації сезону 2021/22. Про це інформує сайт УЄФА, передає УНН.

Деталі

Правило виїзного гола застосовувалося для визначення переможця в двоматчевих протистояннях, якщо обидві команди забивали однакову кількість голів за сумою двох зустрічей. У подібному випадку команда, що забила більше м'ячів на виїзді, вважалася переможцем і виходила в наступний раунд. Якщо команди забивали рівну кількість голів вдома і в гостях до кінця основного часу матчу, призначався додатковий час. Якщо ніхто не забивав в додатковий час, долю поєдинку вирішувала серія 11-метрових.

Відповідно до цього рішення надалі голи на виїзді не матимуть додаткового значення в двоматчевих протистояннях. Якщо після закінчення основного часу матчу рахунок за сумою двох зустрічей рівний, будуть призначені два додаткові тайми по 15 хвилин. Якщо в додатковий час команди не забили або забили однакову кількість м'ячів, для визначення переможця в парі буде проведена серія 11-метрових.

Цитата:

"Правило виїзного гола було невід'ємною частиною турнірів УЄФА з моменту його введення в 1965 році. Однак питання про його скасування обговорювалося на різних зустрічах УЄФА протягом останніх кількох років. Хоча єдиної думки з цього приводу не було, багато тренерів, вболівальники та інші залучені сторони ставили під сумнів його справедливість і висловлювалися за скасування", - сказав президент УЄФА Александр Чеферін.

Доповнення

Зниження домашньої переваги може бути зумовлене різними речами. У перелік факторів, що вплинули на ігровий процес і різницю в грі вдома, та на виїзді, входять поліпшення якості полів і стандартизація їх розмірів, поліпшення інфраструктури стадіонів, підвищення рівня безпеки та турботи про суддівство (включаючи нещодавнє введення технологій VAR і технології фіксації перетину м'ячем лінії воріт), широкі і докладні телетрансляції, більш комфортні умови для подорожей, щільний календар, сприяє ротації складу, а також зміни в форматі турнірів.

Українські Національні Новини

Спорт