uyefa-vidmovivsya-provoditi-u-bilorusi-vsi-zakhodi-pid-svoyeyu-egidoyu

УЄФА відмовився проводити у Білорусі всі заходи під своєю егідою

 • 16767 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відмовився проводити в Білорусі всі заходи під своєю егідою. Про це Білоруському фонду спортивної солідарності у відповідь на відповідні запити повідомив заступник генерального секретаря УЄФА Кевін Лямур, передає УНН.

Цитата

"УЄФА відмовився проводити в Білорусі всі заходи під своєю егідою!" - говориться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що таким чином, всі змагання, заплановані на 2021 рік у Білорусі, - не відбудуться.

"Також пан Лямур висловив особисту солідарність з тими спортсменами, які борються за захист своїх прав, що включають право на свободу вираження поглядів", - повідомляє фонд.

Посадка лайнера Ryanair в Мінську і санкції ЄС

Білоруська влада 23 травня змусила лайнер авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, екстрено приземлитися в Мінську. Літак був посаджений після повідомлення про мінування повітряного судна, що опинилося хибним. Були затримані двоє пасажирів. Рада ЄС закликала європейських авіаперевізників уникати перельотів над територією Білорусі.

Євросоюз 5 червня ввів санкції щодо державних білоруських авіакомпаній. Їм заборонено користуватися повітряним простором і аеропортами ЄС. Пізніше свій повітряний простір для авіакомпаній Білорусі закрила і Японія.

Українські Національні Новини

Спорт