uzdovzh-kordonu-z-polscheyu-povernuli-u-vlasnist-derzhavi-10-tis-gektariv-zemel

Уздовж кордону з Польщею повернули у власність держави 10 тис. га земель

 • 10731 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Уздовж кордону з Польщею повернули у власність держави 10 тис. гектарів земель. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора, передає УНН.

"За принципової позиції Офісу Генерального прокурора поставлено крапку у багаторічному спорі щодо законності надання та використання понад 10 тис. га земель уздовж лінії державного кордону України з Республікою Польща на території Львівської області, які за рішенням обласної ради передані сторонній організації для ведення мисливського господарства", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Верховним судом у складі колегії суддів Касаційного господарського суду залишено без змін судові рішення попередніх інстанцій, які визнали незаконним і скасували відповідні рішення Львівської обласної ради та договір про організацію ведення мисливського господарства в межах прикордонної смуги.

"За законами України "Про використання земель оборони" та "Про державний кордон України" уздовж лінії кордону України, з метою забезпечення національної безпеки і оборони, встановлюються прикордонна смуга – землі з особливим режимом використання, перебування яких у приватному користуванні неможливо", – підкреслили в Офісі Генпрокурора.

Як повідомляв УНН, у Львові Міноборони через суд повернули нерухомість у на понад 24 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство