uzhe-ye-za-40-grn-l-na-azs-v-ukrayini-dorozhchaye-avtogaz

Уже є за 40 грн/л: на АЗС в Україні дорожчає автогаз

 • 198019 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. У мережах АЗС в Україні середня ціна на скраплений газ зросла 12 травня на 28 копійок – до 33,29 грн/л. Про це повідомляє УНН за посиланням на ENKORR.

Цитата

"Середня ціна на скраплений газ у мережах АЗС в Україні зросла 12 травня на 28 копійок – до 33,29 грн/л. Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи "А-95", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що найбільшу ціну на продукт встановлено дніпропетровською мережею "Нефтек" – 39,99 грн/л (+4 грн/л до 11 травня). "Укргазвидобування" встановило ціну на рівні 39,00 грн/л (+2 грн/л).

"У столичній мережі "Авантаж" ціна на продукт збільшилася відразу на 5 грн/л, до 38,63 грн/л. Також автогаз здорожчав у мережах WOG, "БРСМ-Нафта" та інших.

Через дефіцит бензину на АЗС і ажіотажний попит обсяги роздрібної реалізації скрапленого газу в деяких українських мережах АЗС у травні зросли у порівнянні з першою половиною квітня на 70-80%.

Контекст

28 квітня у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального - від 10 до 20 літрів, також наявні не всі марки бензину та на більшості заправок відсутнє дизельне пальне.

1 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Так, зокрема, граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних - з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Зміни внесені на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування.

Доповнення

Україна створить додатковий стратегічний запас палива на кілька місяців уперед, який неможливо буде знищити.

Українські Національні Новини

Економіка