uzhgorod-ne-gotoviy-do-vidkrittya-sadochkiv-cherez-visokiy-riven-zakhvoryuvanosti-na-covid-19

Ужгород не готовий до відкриття садочків через високий рівень захворюваності на COVID-19

 • 20603 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. В Ужгороді не готові відкривати дитячі садочки через велику кількість хворих на COVID-19. Станом на сьогодні в місті захворіли 445 людей. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу міської ради.

"Наразі в Ужгороді немає підстав для послаблення протиепідемічних заходів і відкриття дитячих садочків. Це констатували на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у міській раді", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місцева влада вирішила не впроваджувати наступний етап послаблення карантину. Єдине питання, щодо якого повинні прийняти рішення органи місцевого самоврядування – відновлення роботи дитсадків.

"Двом із трьох критеріїв Ужгород відповідає – щодо завантаженості ліжок у лікарнях та тестувань. Однак наразі фіксується висока інцидентність. За даними Закарпатського обласного лабораторного центру, в Ужгороді станом на 11 червня на коронавірусну інфекцію захворіли 445 осіб, на самоізоляції – 217 осіб, 152 особи взяті на облік як контактні. За останній тиждень в обласному центрі Закарпаття захворіли на COVID-19 32 людини", - йдеться у повідомленні.

Відтак, показник інцидентності перевищує нормативний не більше 12, тому питання відновлення роботи дитсадків розглянуть після покращення епідеміологічної ситуації у місті на черговому засіданні міського штабу.

Нагадаємо, в Україні, станом на 12 червня, 12 регіонів не готові до послаблення карантинних заходів, через невідповідність критеріям.

Українські Національні Новини

Політика