v-2020-rotsi-u-litvi-proyde-konferentsiya-schodo-reform-v-ukrayini

В Литві у 2020 році пройде конференція щодо реформ в Україні

 • 9402 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Наступного року у Литві відбудеться четверта конференція щодо реформ в Україні. Про це сказав голова Сейму Литовської Республіки Вікторас Пранцкєтіс під час спільного брифінгу з головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим, передає кореспондент УНН.

"У липні 2020 року у Литві проходитиме четверта конференція щодо реформ в Україні. Ми вважаємо, що це буде дуже важливою можливістю для обговорення впровадження реформ в Україні і подальших шляхів їхнього розвитку, а також спілкування з міжнародними партнерами", - сказав Пранцкєтіс.

З його слів, Литва продовжує підтримувати реформи, які відбуваються в Україні, особливо у сфері боротьби з корупцією та верховенства права, і вважає, що дані питання мають обговорюватись з громадянським суспільством.

Він також подякував голові ВРУ за запрошення.

"Я запросив голову ВР пана Дмитра Разумкова до Литви здійснити візит для участі у 30-ій річниці відновлення незалежності Литовської держави, що відбудеться 18 березня 2020 року", - сказав голова литовського Сейму.

Він підкреслив, що Литва "завжди знаходиться поруч з Україною у її боротьбі з російською агресією і є сильним прихильником та підтримує європейську та євроатлантичну інтеграцію України".

Як повідомлялося раніше в УНН, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс заявив, що Росія є "найбільшою перешкодою" для миру в Україні. 

Українські Національні Новини

Політика