v-abroskin-rozyasniv-za-yakikh-umov-vidbiratimut-zbroyu-v-uchasnikiv-blokadi-na-donbasi

В.Аброськін роз'яснив, за яких умов відбиратимуть зброю в учасників блокади на Донбасі

 • 21046 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Поліція буде відбирати мисливську вогнепальну зброю в учасників блокади у випадку порушення правил зберігання та перевезення. Про це у коментарі УНН повідомив начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

"Ми її не можемо відбирати (на блокпостах – ред.), якщо вона у них знаходиться офіційно, ми їх попереджуємо. І до блокувальників будуть такі самі дії. Якщо вони порушують правила зберігання, перевезення вогнепальної зброї, призначеної для полювання, звичайно ми її відбираємо", - зазначив В.Аброськін.

Крім того, начальник Нацполіції в Донецькій області пояснив, що поліція не заборонила ввезення мисливської зброї на територію області, а роз’яснила те, що їхати з такою зброєю не бажано.

"Ми не заборонили, ми їм просто роз’яснили те, що небажано сюди їхати з мисливською зброєю, бо у нас немає полювання. Хочу вам сказати, що є визначені правила перевезення цієї зброї. Цей автомат, який стріляє і призначений для полювання, повинен бути у чохлі, його не можна десь покинути. Його бере мисливець, везе його на місце полювання і йде з ним полювати, в лісі, в полі, але ж не в місті, наприклад Бахмуті чи Маріуполі. Через це ми роз’яснили людям, що не треба сюди їхати, в нас немає полювання. І коли вони проїжджають пости наші, ми всім пояснюємо: "не потрібно цього робити", - роз’яснив В.Аброськін.

Зазначимо, раніше прес-служба поліції Донецької області повідомила, що згідно з розпорядженням голови Донецької військово-цивільної адміністрації на території області до завершення антитерористичної операції заборонено полювання на всі види мисливських тварин. Тому, аби захистити людей від злочинів, пов’язаних з використанням вогнепальної зброї, за розпорядженням очільника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна до території області забороняється ввезення зброї, навіть якщо є дозвіл на її володіння.

Штаб блокади, у свою чергу, відреагував на таку заяву, зазначивши, що обмеження є незаконними та виконуватися штабом не будуть.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП